355 деца от приемни семейства получиха  раници, тетрадки и помагала

...
 355 деца от приемни семейства получиха  раници, тетрадки и помагала
Коментари Харесай

А1 и НАПГ подготвиха 355 деца от приемни семейства за училище

  355 деца от приемни фамилии получиха  раници, тетрадки и пособия за новата учебна година
В навечерието на 15 септември 355 деца от приемни фамилии в България са подготвени за първия образователен ден с поддръжката на НАПГ и А1. За 39 от тях следва за първи път да чуят учебния звънец и да поемат по пътя на знанието, 161 деца са от втори до шести клас, а 155 юноши са в гимназиална възраст - от седми до дванадесети клас. Традиционно и (НАПГ) проведоха и празник за децата в приемна грижа, който тази година се организира в Хасково. В него се включиха 17 деца и младежи от Хасково и района, и получиха своите особено готови раници с тетрадки, просветителни принадлежности и образователни пособия персонално от Мирослав Долапчиев, ръководител на НАПГ, и Нина Неделчева-Георгиева от А1.

„ Независимо дали ви следва да започнете първи клас, или към този момент сте по-големи, сигурна съм, че първият образователен ден носи доста неспокойствие. От опит знам, че това важи и за вашите родители, за които всяка ваша стъпка напред е голям мотив за наслада и горделивост. Вярвам, че ще научите доста нови и потребни неща за буквите, цифрите, историята и природата, както и за технологиите, за които ние в А1 интензивно работим. От името на всички сътрудници в А1 ви поисквам радостна и сполучлива нова образователна година. “, разяснява Нина Неделчева-Георгиева от А1 България.

“Приемната грижа избавя детството и основава персони. Щастлив съм, че и тази година виждам пораснали деца, които са на несъмнено, обичани са и вървят на учебно заведение, с цел да може след време да са потребни на обществото ни, а за какво не  - и да избавят животи ”, сподели пред децата и родителите приемният родител и ръководител на НАПГ Мирослав Долапчиев.

Празникът в навечерието на образователната година е част от дългогодишната поддръжка на А1 за самодейностите на НАПГ, ориентирани към обезпечаването на положителна фамилна среда за повече деца в страната. Инвестицията на А1 за идеята на приемната грижа у нас за последните 10 години под разнообразни форми на финансиране надвишава половин милион лв.. Компанията подкрепя провеждането на годишни национални лагери за приемни деца и младежи, обезпечава просветителни принадлежности за учениците от приемни фамилии, а по-големите от тях получават кариерно консултиране за младежи. През последните години бяха проведени специфични вечери за зрелостниците от приемни фамилии, церемонии за принос в приемната грижа и годишни срещи на приемните родители.

Близо 100 000 лв. влага А1 и в поддръжка на стопански уязвими фамилии за попречване на раздялата сред биологичните родители и децата им, посредством самодейността „ Родители+ “. Средствата са събрани от даренията от 1 лев, които А1 предоставяше на НАПГ за всяко събаряне на първото по рода си приложение, което компанията започва през 2019-а година. То предлага рекламно наличие, съобразено с ползите и желанията на записалите се консуматори.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР